Biodex meting voor kruisband herstel

Geavanceerde krachtmetingsapparatuur

Het meten van kracht is een zeer belangrijke pijler om de effectiviteit van een revalidatie te kunnen beoordelen. Met name de knie wordt in ons centrum veelvuldig getest en mede hierdoor op een hoog niveau afgeleverd.

De Biodex is speciaal ontwikkeld voor het testen van kracht bij patiënten met uiteenlopende bewegingsproblemen. De knie, schouder, enkel en heup kunnen hiermee afzonderlijk worden getest. Door het vermogen om de weerstand aan te passen aan de kracht die de testpersoon geeft is de uitspraak die de Biodex geeft zeer zuiver. In de onderzoekswereld geldt de Biodex nog steeds als ‘de gouden standaard’ of de effectiviteit en resultaat van een behandeling te testen.

Specifiek revalideren

In de praktijk wordt de knie het meest getest. Voor het goed kunnen revalideren bij een knie blessure is het uitermate belangrijk om te weten hoeveel kracht de knie bezit en in welke mate er een verschil is tussen de geblesseerde en de goede knie. Specifiek revalideren is veel effectiever als deze informatie beschikbaar is.

Meten is weten

Met behulp van de metingen kan gedurende de revalidatieperiode nauwlettend de progressie worden vastgelegd en het niveau van de oefeningen wordt aangepast. Komt u bij ons onder behandeling voor een knieblessure dan is een begin-, tussentijdse-, en eindmeting op de biodex gebruikelijk.