Flywheeltraining voor peesklachten

Een zeer effectieve manier om kracht te trainen, peesklachten te laten herstellen en sneller terug te keren in de sport! Korte trainingssessies zijn al effectief voor een goed resultaat.

Wat valt er nog te verbeteren aan krachttraining? Blijkbaar genoeg, want flywheel trainingĀ blijkt een veel betere weerstand om mee te werken dan steekgewichten of vrije gewichten. Vooral het vermogen om ‘af te remmen’ wordt in deze training benut. Dit is nu juist het gene waar het vaak mis gaat bij veldsporten! Knieblessures en peesblessures kunnen door flyweeltraining beter herstellen. Daarnaast wordt de stap naar de terugkeer in de sport een stuk kleiner gemaakt.

Flywheeltraining werkt door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door wordt getrokken. Het vliegwiel werkt als een soort ‘jojo’; hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand men ondervindt en hoe harder het vliegwiel vervolgens weer terugdraait. De krachten worden zo opgebouwd dat het toestel een enorme kracht kan ontwikkelen bij het afremmen van de beweging. Dit maakt de spieren en pezen sterk op een manier die met reguliere apparatuur niet mogelijk is.

Effectief

Met 4 sets van 10 herhalingen zijn we vaak net zo effectief als met een volledig trainingsprogramma van een uur. Bovendien wordt je enorm uitgedaagd om een kwalitatief goede beweging te maken. Sportfysiotherapeut Sven verteld; ‘na 2 verschillende oefeningen met de flywheel heb ik echt al het onderste uit de kan gehaald! Er is effectief getraind en ik zie dat mijn patiĆ«nten beter en sterker kunnen functioneren in hun sport.’
Deze manier van trainen maakt onderdeel uit van onze nabehandeling bij peesklachten. In combinatie met EPTE of Shockwave is dit een zeer effectief.

In Alphen aan den Rijn zijn wij de eerste die Flywheeltraining in ons pakket toepassen. Naast onze uitgebreide mogelijkheden om te trainen en oefenen is deze trainingsvorm een extra aanvulling in ons pakket.