Revalidatie van Coronapatienten

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus liggen soms weken op de intensive care. Dat betekent dat ze moeten revalideren als ze uit het ziekenhuis ontslagen worden. Hoe sneller je daarmee begint, hoe beter de kans op volledig herstel.

Mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis na een lang ziekbed moeten rekening houden met een intensieve revalidatie. Sommige patiënten kunnen nauwelijks op hun benen staan, zij gaan dan naar een revalidatiecentrum voor complexere zorg. Andere patiënten kunnen thuis revalideren.

De eerste periode is er vooral op gericht om mensen weer op de been te krijgen door middel van fysiotherapie. Het kan zijn dat patiënten weer alles opnieuw moeten leren.

Bekijk ook het item hierover op EenVandaag:

 

 

Hoewel er nog veel onduidelijk is over revalidatie van coronapatiënten, zijn experts het er over eens dat specialisatie op het gebied van longaandoeningen een sterke basis vormt om coronapatiënten te kunnen begeleiden in hun revalidatietraject.

Als praktijk zijn wij aangesloten bij Chronisch ZorgNet en zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van longaandoeningen. Door hier speciale bijscholing voor te volgen zijn wij in staat om de revalidatie van coronapatienten uit te voeren en beschikken wij over een netwerk van zorgverleners die hierbij op andere vlakken kunnen ondersteunen.

Het herstel van een coronapatiënt kan vanwege de longschade die op kan treden en door het afnemen van de spiermassa bij een ziekenhuisopname veel tijd kosten en zeer moeizaam verlopen.

Wil je meer weten dan kun je contact opnemen met Esther Imthorn