Nieuws + actueel

We informeren u graag over onze praktijk. Heeft u tips of suggesties? Laat het ons weten. Wilt u constant op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op twitter of like onze facebookpagina.

Het REALISE onderzoek

Sinds deze week werkt de praktijk mee aan het REALISE (rehabilitation after lumbar disc surgery) onderzoek. Dit is een studie naar het revalideren na een hernia operatie.

Patiënten die in Nederland zijn geopereerd aan een hernia in de onderrug, kunnen op twee manieren revalideren. De eerste manier richt zich op natuurlijk herstel. Er is dan revalidatie in het ziekenhuis, maar na ontslag wordt er geen actie ondernomen en het natuurlijk herstel afgewacht. Als tijdens de controle bij de neurochirurg (na gemiddeld 6 weken) blijkt dat er toch nog klachten zijn, worden patiënten alsnog doorverwezen voor oefentherapie. Bij de tweede manier wordt de patiënt direct doorverwezen voor oefentherapie. De therapie begint dan meteen na thuiskomst uit het ziekenhuis.

Deze twee manieren van revalidatie zijn in Nederland nooit goed met elkaar vergeleken. Omdat het interessante materie is om te meten werkt de praktijk graag mee aan dit onderzoek. De behandeling tot aan de controle bij de neurochirurg (ca 6 weken na ontslag uit het ziekenhuis), verloopt volgens een vooraf opgesteld protocol. Hierdoor kunnen de verschillende resultaten goed met elkaar vergeleken worden.

Deelnemende therapeuten bij ons in de praktijk zijn Martine Verwoerd en Alexandra van Haeringen.

Het REALISE onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van het EMGO+ Instituut van de Vrije Universiteit en het VU Medisch Centrum Amsterdam, in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.herniaonderzoek.nl

 
Nieuwe corona maatregelen

25/02/2022

Vanaf vrijdag 25 februari komen alle maatregelen tegen de Covid-19 te vervallen. Dit betekent dat het niet meer verplicht is om een mondkapje te dragen, 1,5 meter afstand te houden en het coronatoegangsbewijs te laten …

Vacature Fysiotherapeut

15/02/2022

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega fysiotherapeut! Lees hier onze vacaturetekst.  

gerelateerde onderwerpen: