Nieuws + actueel

We informeren u graag over onze praktijk. Heeft u tips of suggesties? Laat het ons weten. Wilt u constant op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op twitter of like onze facebookpagina.

Rijnland Knienetwerk opgericht

Door de toegenomen snelheid in sport, met name bij balsporten, komen knieblessures steeds vaker voor. De ernstigste blessure in de knie is het scheuren van de voorste kruisband. Door een scheuring is een sporter over het algemeen lang uitgeschakeld en volledig herstel is vaak alleen mogelijk door een reconstructie van de voorstel kruisband te laten uitvoeren. Dit is een operatieve ingreep waarbij een nieuwe voorste kruisband in de knie wordt geplaatst.

Deze knie-operatie wordt uitgevoerd door orthopedische chirurgen die gespecialiseerd zijn in een dergelijke ingreep. Na de operatie zal de sporter een langdurig en intensief revalidatie proces moeten doorlopen. Voor een effectieve revalidatie is het zaak om hierbij ondersteund te worden door ervaren fysiotherapeuten welke gespecialiseerd zijn in het begeleiden van voorste kruisbandrevalidaties.

Om deze specialistische zorg door bekwame professionals te kunnen bieden hebben orthopedische chirurgen dr. S.Wiersma en dr. J. Jansen, van het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp, het Rijnland knie-netwerk opgericht. Dit knie-netwerk bestaat uit regionaal verspreide fysiotherapiepraktijken welke allen zeer ervaren zijn in het begeleiden van voorste kruisbandrevalidaties.

Het doel van dit netwerk is door intensieve samenwerking tussen orthopeden en fysiotherapeuten te komen tot de meest optimale behandeling van deze patiëntengroep. Alle aangesloten fysiotherapeuten beschikken naast veel ervaring met knie-revalidatieprocessen, over ruime trainingsfaciliteiten en registreren de behandelgegevens in hetzelfde digitale patiëntenregistratie systeem. Daarnaast is er gezamenlijk een revalidatiebehandelplan opgezet welke door alle aangesloten praktijken wordt gevolgd. Hierdoor weet de patiënt precies welke stappen er doorlopen worden en waar de patiënt zich in het revalidatieproces bevindt. Door gegevens en meetresultaten uit te wisselen worden de behandelplannen verbeterd en waar nodig aangescherpt. Dit om de patiënt zo goed en effectief mogelijk te behandelen.

Wij zijn trots u te melden dat binnen de regio Alphen aan den Rijn onze praktijk als enige praktijk is aangesloten bij het Rijnland knie-netwerk. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze therapeuten. Andere aangesloten praktijken kunt u vinden op de website van het Knie-netwerk www.rijnlandknienetwerk.nl/Adressen

 
Online afspraak plannen nu mogelijk

18/04/2023

Kruijdenberg Centrum voor Fysiotherapie en FysioFit introduceert een nieuwe service; online een eerste afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten via onze afspraakplanner. Met de online afspraakplanner kan je op elk gewenst moment van de dag …

Startende fysiotherapeuten opgelet!

11/04/2023

Vanaf medio mei hebben wij plek voor een startende fysiotherapeut die ons team wil komen versterken. Ben jij afgestudeerd als fysiotherapeut en ben je op zoek naar een moderne en voornamelijk orthopedisch gerichte praktijk? Bekijk …

gerelateerde onderwerpen: