Sport + Bewegen

Gezonde leefstijl

Sport en bewegen op een niet medische basis is een belangrijke ondersteuning voor een gezonde leefstijl. Bij Kruijdenberg zijn hier verschillende mogelijkheden voor.

Fysiofit >

Een fitnessprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die meer begeleiding en afwisseling willen hebben in het bewegen. Dit programma kent veel afwisseling en zorgt ervoor dat de deelnemers gevarieerd actief zijn. Met name conditie, kracht, balans en lenigheid zijn thema’s die tijdens deze lessen naar voren komen. Door gebruik te maken van de apparatuur in de grote zaal kan er effectief gewerkt worden. Een vaste begeleider per groep geeft een betere band met de deelnemers.
Leaflet FysioFit

Pilates >

Een trainingsvorm die zich met name richt op de stabilisatie- en houdingsspieren. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van rugklachten is dit een uiterst effectieve manier van trainen. Bij Kruijdenberg worden de Pilates lessen gegeven door de Pilates Club.

Vo2 max. metingen >

De gouden standaard voor elke duursporter. Inzicht in het prestatievermogen en de indeling in de trainingszones zijn voor deze groep zeer belangrijk. Door middel van een zuurstofmeter over de mond en neus te plaatsen kan er door de sportfysiotherapeut tijdens hardlopen of fietsen een nauwkeurig inspannings-fysiologisch beeld gemeten worden.

Sportmassage

Als ondersteuning bij een trainingsopbouw al als herstel na een wedstrijd wordt in onze praktijk door een gecertificeerde sportmasseuse uitgevoerd. Een afspraak hiervoor kunt u via ons secretariaat maken.