• 1

  Diagnose

  Wat is er aan de hand, hoe lang gaat het duren en hoe kom ik er van af? Deze drie kernvragen worden door uw specialist in de diagnosefase beantwoord.

 • 2

  Behandeling / herwinnen bewegingsvrijheid

  Het vrij kunnen bewegen van een gewricht is een belangrijke voorwaarde om verdere stappen in het herstel met een goed gevolg te kunnen maken. Uw therapeut gaat hier in deze fase mee aan de slag.

 • 3

  Belastbaarheidstraining

  Het terugwinnen van kracht en conditie zijn trainingsdoelen die worden nagestreefd in deze fase. Een ruim ingerichte oefenzaal met de modernste medische apparatuur maakt resultaat in deze fase snel mogelijk.

 • 4

  Sportspecifieke training

  In deze fase wordt middels specifieke apparatuur in een speciaal ingerichte zaal getraind aan snelheid en explosiviteit om de sporter zo specifiek mogelijk op te trainen als voorbereiding op het hervatten van de sportactiviteiten.

 • 8 weekse loopcursus

  5

  Veld of baan specifieke training

  De sporter kan bij ons gezien worden in zijn sportspecifieke omgeving; baan, veld of zaal. Dit helpt ons om prestaties te verbeteren en problemen in het bewegen beter te doorgronden.

Ons vijf stappenplan

De snelste weg naar resultaat

De werkwijze van Kruijdenberg wordt gekenmerkt in ons ‘vijf stappen plan.’ De indeling van de ruimtes in onze praktijk en de teamindeling van fysiotherapeuten zijn zo gemaakt dat deze direct aansluiten op onze manier van werken. Het volledig aanpassen van de ruimtes op onze werkwijze is een van de unieke kenmerken van Kruijdenberg en helpt om zeer effectief te handelen.

De vijf verschillende fases vinden plaats in speciaal hierop aangepaste afzonderlijke ruimtes. De verschillende therapeuten bij Kruijdenberg zijn gespecialiseerd in het werken in bepaalde ruimtes. Zo zal de manueel therapeut met name in de onderzoek- en behandelruimte werken en de sportfysiotherapeut met name in de sportspecifieke ruimte. Hierdoor is het mogelijk dat meerdere therapeuten in hetzelfde traject samenwerken om ieder binnen hun eigen vaardigheden zo optimaal mogelijk de patiënt te begeleiden.

Hersteldoel centraal

Ons vijf stappenplan geeft de mogelijkheden weer die wij hebben voor de verschillende fases in een behandeling. Per klacht zal er gekeken worden waar de behoeftes liggen van de patiënt en welke stappen noodzakelijk zijn om het hersteldoel te behalen. Zo zal het niet voor iedereen noodzakelijk zijn om alle stappen te doorlopen.