3. Belastbaarheidstraining

Terugwinnen kracht en conditie

Bij klachten die langere tijd aanwezig zijn of na een operatie, speelt lichamelijke achteruitgang een rol. In deze situatie is het belangrijk om middels training de belastbaarheid van het lichaam weer te vergroten. Het terugwinnen van kracht en conditie zijn trainingsdoelen die worden nagestreefd in deze fase.

De noodzakelijk apparatuur om de verschillende lichaamsregio’s te kunnen trainen zijn in de grote oefenzaal voldoende aanwezig. Bij Kruijdenberg wordt er uitsluitend gewerkt met de meest hoogwaardige medische fitnessapparatuur van Technogym. Hierdoor kan de patiĆ«nt vanuit een zeer lichte aanvangsweerstand starten met het op trainen naar het eindniveau voor dagelijks bewegen en/of sporten.

Algemeen therapeut

Het trainen van belastbaarheid is over het algemeen het domein van de algemeen fysiotherapeut, met name door de persoonlijke aanpak en motiverende vaardigheden is deze een belangrijke steun in deze fase.

Veiligheid

Veiligheid speelt voor ons een belangrijke rol bij het trainen van belastbaarheid. Door goede en persoonlijke begeleiding te bieden, gecertificeerde apparatuur te gebruiken en de aanwezigheid van een AED, kunnen wij de veilige werkomgeving waarborgen.