1. Diagnose

‘Wat is er aan de hand, hoe kom ik er vanaf en hoe lang gaat het duren’. Dit zijn de drie kernvragen van de patiënt als hij of zij zich in de diagnosefase bevindt. Het uitvoeren van een gedegen onderzoek is de eerste stap in het traject waarbij het antwoord op deze drie vragen boven water moet komen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de meest ervaren therapeut binnen de regio waar de klachten zich bevinden. Indien de therapeut meer wil weten van de klachten kan er gebruik worden gemaakt van aanvullend onderzoek middels de echografie of via een medisch specialist binnen het netwerk van de therapeut.

Om tot een goed behandelresultaat te komen is het uitermate belangrijk dat er een heldere diagnose is. De therapeut zal u hier uitgebreid over voorlichten en een duidelijk beeld scheppen van de te nemen stappen en tijdsduur.

De diagnose wordt in de speciaal hiervoor ingerichte onderzoeksruimtes uitgevoerd. De onderzoeksruimtes zijn onderverdeeld naar de regio waar de klachten zich bevinden. Hierdoor zijn alle benodigde onderzoeksmiddelen altijd in de ruimtes aanwezig.