Echografisch onderzoek

Echografie bij Kruijdenberg biedt een sterke ondersteuning bij het stellen van een diagnose. Echografie stelt ons in staat om echt ‘in het lichaam te kijken’. Hierdoor kunnen we vaak letterlijk zien wat er aan de hand is. Onderzoek van de schouder, knie, enkel, heup, elleboog en pols kunnen door ons uitgevoerd worden. Aangezien wij dit direct kunnen inschakelen en er geen wachttijden of extra kosten voor gelden kunnen wij onze effectiviteit enorm vergroten.

Het echobeeld laat ons zien wat de oorzaak van de klachten is. Hierdoor kunnen we de hersteltijd beter bepalen. Wanneer klachten ernstig zijn, weten we wanneer we moeten doorverwijzen, dat scheelt onnodig behandelen.
Echografie is bij de meeste mensen bekend vanuit de zwangerschap echo’s. De laatste 10 jaar is er een enorme ontwikkeling in de echografie voor bewegingsklachten. Omdat echografie goedkoop is, betrouwbaar en snel uit te voeren kunnen we dit eerder toe te passen dan bijvoorbeeld een MRI. Heel veel onderzoeken laten zien dat een echo vergelijkbaar is met een MRI en is sommige gevallen zelfs beter! Een van de voordelen is dat we ook tijdens het bewegen kunnen kijken waar het ‘mis’ gaat. Daarnaast is het een groot voordeel dat een fysiotherapeut de echo’s maakt. Deze is niet alleen opgeleid om echo’s te maken, maar kan ook een passende behandeling en advies inzetten. Daarnaast ontvang je gelijk de uitslag en kun je tijdens het onderzoek meekijken.

Essentieel onderdeel

Echografisch onderzoek is een speerpunt in onze praktijk. Met het niveau waarop wij dit uitvoeren, onderscheiden wij ons van andere praktijken. Wij maken gebruik van high-end echografie apparatuur zoals ziekenhuizen ook gebruiken. De echografie is net zo sterk als de kennis en kunde van de persoon die hem uitvoert. Binnen ons team hebben Kasper en Dennis zich volledig gespecialiseerd en hebben ze inmiddels meer dan 12 jaar ervaring onder de riem. Als docent geeft Kasper les in de echografie bij het Nationaal trainingscentrum echografie (Nt-e). We passen de nieuwste ontwikkelingen toe en zijn in staat meer complexe problemen te signaleren.

Geen aanvullende kosten

Indien de behandelend therapeut een echo wenst, zal in overleg een afspraak worden ingepland bij de echografist. Het onderzoek valt bij ons onder de vergoedingsregeling van reguliere fysiotherapie.

Geen wachttijden

Er gelden doorgaans geen wachttijden voor echografisch onderzoek. Hierdoor kunnen we snel zien wat er speelt en je passend adviseren over de te nemen vervolgstappen.