Kinesiotaping

Elastische taping

Kinesiotaping heeft een aantal jaar geleden zijn intrede gemaakt in de topsport. De ondersteunende werking die deze elastische taping de topatleet biedt heeft hierbij al veel resultaten geboekt. Ook wij hebben ons geschoold op het gebied van kinesiotaping en hebben de vele voordelen die het onze patiƫnten biedt mogen ervaren.

Kinesiotaping

Kinesiotaping is een watervaste elastische tape die, naar gelang de manier waarop deze is aangebracht, een aantal werkingen heeft. Het kan lokaal spierspanning verminderen of juist verhogen, het kan stabiliteit in gewichten stimuleren en het kan zwelling of vocht in een ledemaat verminderen.

Proeftaping

De sportfysiotherapeut zal met u bespreken of de taping een meerwaarde heeft voor uw herstel. Hij zal een proeftaping bij u plaatsen en indien deze aanslaat zal hij u verder behandelen met deze methode of u aanleren hoe u zelf het beste de tape kunt aanleggen.

Vergoeding

De tape zelf is kostbaar en niet opgenomen in het tarief voor de behandeling (met uitzondering van de eerste proeftaping). Indien de taping bij u succesvol kan worden toegepast kunt tegen een gereduceerd tarief een rol tape bij ons aanschaffen. Informeer bij uw sportfysiotherapeut naar de tarieven.