Shockwave voor peesklachten

Behandelmethode voor peesklachten (tendinopathie)

Shockwave is een behandelvorm voor peesklachten. Kniepeesklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten, schouderklachten en de tennisellboog kunnen goed behandeld worden. Het shockwave toestel ‘duwt’ een impuls golf door de pees. Hierdoor krijgt de pees een opleving waardoor het herstelproces versneld wordt. Naast een goed opgezet trainingstraject kunnen peesklachten hierdoor volledig herstellen.

Effect

Het effect van de impulsen in het behandelgebied is dat deze de celstofwisseling stimuleren en de bloedcirculatie in het gebied laten toenemen. Hierdoor stimuleert shockwave het eigen herstellend vermogen van een pees of spier. Een van de voordelen van shockwave is dat er bij veel aandoeningen al na 1 tot 3 behandelingen een merkbare vermindering van pijnklachten optreedt. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat het bewegen beter verloopt, Hierdoor kan er gerichter opbouwend getraind worden om de spier of pees weer terug in zijn originele staat te krijgen.

Behandeling

Na een behandeling shockwave hebben de cellen in de spier of pees als het ware een zetje in de rug gekregen. Hierdoor kan er eerst een milde na reactie (zeurende pijn en wat roodheid in het behandelgebied) komen van 1 tot 3 dagen. Daarna start de spier of pees met het regeneratieproces. De volgende shockwave behandeling kan na 6 tot 8 dagen weer plaatsvinden.

Naast de shockwave behandeling is het uitermate belangrijk om het proces te ondersteunen met gerichte oefeningen. Deze oefeningen passen bij het type pees of spierweefsel en de fase van klachten waarin deze zich bevindt. Ter ondersteuning krijg je van ons een gericht oefenprogramma mee.

Shockwave is een zeer effectieve therapievorm die al resultaat biedt in 4 tot 6 behandelingen. Door de toepassing van shockwave zijn we vaak in staat om een operatie of het gebruik van medicijnen te voorkomen. Zo helpen we het lichaam om weer op een goede manier te herstellen.